Team WAARMAAKchallenge

Idealiter weet een team absoluut niet waar het aan begint voor een optimaal verrassingseffect…

Want tijdens een Team WAARMAAKchallenge luidt de opdracht: ‘om 16 uur is er door jullie iets in de wereld gezet dat een positieve impact heeft. Zet hem op!’ Hoe mooi is het om daarmee overvallen te worden?

Vervolgens is het aan het team om zelf te kiezen waar ze impact op willen hebben, hoe ze dat gaan doen, in welke vorm. En wie in welke rol of met welke taken. Alles wat ze nodig hebben om het doel waar te maken en mensen erbij te betrekken hebben ze zelf te regelen of organiseren.

De ervaren mentoren van School voor Wereldverbeteraars zijn erbij om het team te spiegelen als ze niet in actie komen of talmen. Ze zijn er om initiatief aan te moedigen en te versterken. Om belemmeringen in het creatieve en actie proces door het team zelf op te laten lossen. Om ze bewust te maken van hun misschien wel verstopte kwaliteiten. En uiteraard geven de mentoren vol gas en doen ze keihard mee als het team dat ook doet.

We sluiten de dag af door stil te staan bij wat er is geleerd en wat ze hiermee kunnen na de WAARMAAKchallenge. De opdrachtgever, leidinggevende of andere verantwoordelijke voor het team krijgt achteraf feedback over het team met suggesties hoe het geleerde en ontdekte door het team versterkt kan worden in de organisatie.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een team werkzaam in de zorg kreeg tientallen jongeren en bedrijven zover om mee te doen om het strand te ontdoen van zwerfuil. Binnen een paar uur!